رئیس مرکز باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: با توجه به سرمای امسال و سرمازدگی درختان گردو در بهار امسال پیشبینی میشود ۴ هزار و ۳۰۰ تن گردو از باغات استان برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، مهدی قرائیان اظهار داشت: بیشترین میزان تولید گردو در میان شهرهای استان سمنان متعلق به شهمیرزاد است.
وی خاطرنشان کرد: درصورتیکه سرمازدگی وجود نداشت؛ شاهد برداشت بیشتری گردو از سطح باغات استان سمنان و بهویژه شهرستان مهدیشهر بودیم.
رئیس مرکز باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان به میزان سطح زیر کشت محصول گردو در این استان اشاره کرد و گفت: ۲ هزار و ۷۸۲ هکتار از باغات استان به کشت گردو اختصاص دارد که ۲ هزار و ۶۵ هکتار آن بارور است.
قرائیان به برنامههای اجرایی این سازمان برای توسعه و اصلاح باغات گردو در سطح استان سمنان اشاره کرد و گفت: برای توسعه این محصول با احداث باغات پیوندی و همچنین توجه به کشت ارقام مرغوب آن در سالهای اخیر ضمن شناسائی ژنوتیپهای برتر داخلی، ارقامی خارجی مرغوب برای کشت وارد استان سمنان شده و در سالهای اخیر ۱۲۰هکتار باغ پیوندی احداث شده است.
وی عملکرد تولید گردو در هر هکتار از باغات استان سمنان را ۲ هزار و ۸۹۹ کیلوگرم عنوان کرد.
رئیس مرکز باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: عمده گردوهای موجود در استان از ژنوتیپهای مرغوب است که در سالهای اخیر رقمهای خارجی چنلر، پدرو و فرانکت و ارقام داخلی جمال و دماوند وارد استان شده است.
مهدی قرائیان در ادامه افزود: علاوه بر تولید نهال استاندارد گردوی پیوندی، اصلاح، بهسازی و تغذیه باغها، تغییر ژنوتیپهای متنوع در باغات با سرشاخه کاری از مهمترین برنامههای اجرایی مدیریت باغبانی استان سمنان در مورد توسعه و اصلاح باغات گردو است.
به گزارش تسنیم، گردو از درختان پهنبرگ و خزان کننده است که در بسیاری از نقاط جهان و ازجمله استان سمنان وجود دارد.
گردو از میوههای خشکباری بوده و سرشار از ویتامینهای« A ، B ، E » و حاوی ۶۵ درصد روغن است که ۹۵ درصد آن مربوط به اسیدهای چرب غیراشباع است.
مغز گردو علاوه بر مصرف خوراکی در صنایع داروسازی و پزشکی هم کاربرد دارد.