انتقال خزر با سند توسعه آب توجیه پذیر شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان از تدوین سند توسعه آب این استان خبر داد و گفت: این عاملی شد که طرح های انتقال بین حوزه ای آب در استان سمنان توجیه پذیری داشته باشد .

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه سمنان، ایرج حیدریان در جلسه شورای اداری استان سمنان افزود: سند توسعه آب استان سمنان در جلسات شورای سازگاری با منابع آبی استان تهیه و تدوین شد و در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان ارائه شد و گزارش آن به وزیر نیرو نیز ابلاغ شد و وزیر نیرو بیان داشتند که گام بلندی برای انتقال آب دریای خزر در استان سمنان برداشته شد .

وی اضافه کرد: تدوین و نهایی شدن سند توسعه آب استان سمنان عاملی شد که طرح های انتقال بین حوزه ای آب در استان، از جمله انتقال آب دریای خزر توجیه پذیری داشته باشد، اقداماتی که در راستای سند توسعه آب استان انجام شد، منجر شد سند آمایش آب محور نیز تهیه و تدوین شود و این پشتوانه محکمی برای انتقال آب دریای خزر است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان خاطرنشان کرد: هر اقدامی که در بحث مدیریت مصرف آب لازم است در استان سمنان انجام شده و در حال انجام است تا این موضوع عملیاتی شود، یکی از مهترین این اقدامات کاهش ۳۱ درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی در یک بازه ۱۰ ساله است و این به آن معنی نیست که با کاهش مصرف آب، تولید نیز کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به دستاوردهای این طرح در سال جاری ادامه داد: امسال با کاهش ۳۱ درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی، افزایش ۲۷ درصدی میزان تولید را شاهد بودیم، میزان تولید سالانه از یک میلیون و ۱۸۴ هزار و ۴۰۶ تن، به یک میلیون و ۵۰۲ هزار و ۳۵۶ تن افزایش پیدا کرده است .

حیدریان از افزایش نرخ بهره وری در بخش کشاورزی خبر داد و گفت: بهره وری در بخش زراعی از ۱٫۳۲ به ۳٫۶ رسیده است، افزایش نرخ بهره وری نیز از ۱٫۳۱ به ۲٫۵۶ رسیده است .

وی ادامه داد: با پشتیبانی استاندار سمنان و نمایندگان استان و انسجام و همدلی خوبی که انجام شد و دفاعی که برای اجرای طرح های انتقال بین حوزه ای در استان صورت گرفت، مجوز تخصیص آنها صادر شد و این قدم مهمی در راستان تأمین منابع آبی جدید در استان است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان تصریح کرد: تقاضا دارم در ادامه سازمان ها و ارگان های دیگر مانند صنعت استان در بحث بازچرخانی آب کمک کنند تا بتوانیم بعد از نهایی شدن سند توسعه آب استان، در اولین فرصت بحث های سرمایه گذاری را به جایی برسانیم .

حیدریان اظهار داشت: در همین راستا به دستور استاندار سمنان و جهت بررسی الگو های تأمین منابع مالی پروژه انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به منطقه گل گهر سیرجان، سفری به استان هرمزگان داشتیم تا بتوانیم الگوهای تأمین مالی در طرح انتقال آب دریای خزر را نهادینه کنیم، چرا که در شرایط فعلی نمیتوانیم با منابع مالی عمومی طرحی را به اجرا ببرسانیم .

وی افزود: پروژه انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان در فهرست بهای مالی سال ۱۳۹۵، حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و در جلسات متعدد در وزارت نیرو، برای تأمین منابع مالی و بودجه ای بحث و تبادل نظر شده است که توفیق بزرگی برای استان سمنان است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان همچنین با بیان اینکه ۷۸ هزار میلیارد مترمکعب آب دریای خزر تحت اختیار چند کشور است، گفت: حق آبه ایجاد کردن از دریای خزر یک توفیق بزرگ و ارزشمند برای کل کشور و فلات کویر مرکزی و همچنین استان سمنان است و می توانیم در بخش صنعت، اشتغال، تولید و… در استان به توفیقات بیشتری دست پیدا کنیم .