به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل بهزیستی استان سمنان در آیین اجرای طرح ملی غربالگری در سمنان گفت: ۳۴ هزار کودک سه تا شش سال ، جامعه هدف این طرح در استان سمنان هستند.
علیرضا ایزدپور با بیان اینکه این طرح در دو ماه آبان و آذر در ۱۵۰ پایگاه شهری و روستایی مستقر در مهدهای کودک اجرا می شود گفت: علاوه بر این در ۱۲ پایگاه دائمی نیز غربالگری تنبلی چشم برای کودکان اجرا می شود.
آقای ایزد پور گفت: سن طلایی تشخیص و مداخله در مورد تنبلی چشم کمتر از ۵ سالگی است و با تشخیص به موقع و درمان تنبلی چشم از کم بینایی و نابینایی کودکان در بزرگسالی جلوگیری میشود.
شایعترین عوامل ایجاد کننده تنبلی چشم عیوب انکساری نظیر دور بینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم و یا اشکالات ساختمانی در چشم مانند آب مروارید مادر زادی، افتادگی پلک و انحراف چشم شناخته شده هستند.
اختلال در دید عمقی، اختلالات تحصیلی و یادگیری، نابینایی یا کاهش بینایی دائم، کاهش قدرت تمرکز و تفکیک و احتمال بیشتر حوادث و معلولیت از عوارض ناشی از تنبلی چشم در کودکان است. حساسیت انجام این غربالگری در سن ۳ تا ۶ سالگی در این نکته است که بسیاری از این اختلالات با افزایش سن درمان ناپذیر هستند.
سازمان بهزیستی به همین منظور برای جلوگیری از افزایش معلولین بینایی طرح ملی غربالگری را در تمام استانها در دستور کار قرار داده است.
سازمان بهزیستی اجرای طرح ملی غربالگری چشم کودکان ۳ تا ۶ سال را از به صورت مستمر از سال ۷۴ در کشور آغاز کرده است.
سال گذشته ۲۷ هزار نفراز کودکان سه تا شش سال دراستان سمنان تحت پوشش طرح غربالگری تنبلی چشم قرار گرفتند.