۱۰ شهر و ۵۰ روستای استان سمنان با چالش کمبود آب آشامیدنی مواجه است

سمنان- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان گفت : ۱۰ شهر و ۵۰ روستای این استان به دلیل حفر غیرمجاز و افت سطح آب های زیرزمینی با چالش کمبود آب مواجه هستند.

ایرج حیدریان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : کمبود آب در تمامی شهرستان های این استان محسوس است و اقدامات پیشگیرانه و فرهنگ سازی برای صرفه جویی این منابع خدادادی ضروری است.

وی اظهارداشت : بیش از ۱۰ روستای دامغان، هشت شهرستان گرمسار و ۱۵ روستا در شهرستان های شاهرود و میامی در شرایط فرابحرانی کمبود آب آشامیدنی قرار دارند که باید با تامین و تولید آب برای رفع این چالش تلاش کرد.

وی تصریح کرد : کمبود آب در مهاجرت از مناطق روستایی و راه اندازی نشدن بسیاری از واحدهای صنعتی و تولیدی آب بر در سمنان بسیار تاثیرگذار بوده است.

حیدریان یادآور شد : حفرچاه در طولانی مدت می تواند به روند تنش بیابانزایی در نقاط مختلف کشور تاثیرگذار باشد و بنابراین طرح های دیگری باید برای تولیدآب مدنظر قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان افزود : انتقال آب از حوزه های مختلف به سمنان اقدامی ارزشمند است که باید در سطح ملی این موضوع پیگیری شود.

حیدریان تصریح کرد : شرکت آب منطقه ای سمنان همچنان مذاکرات فشرده ای را با سازمان حفاظت محیط زیست برای انتقال آب از سرچشمه های قطری به شاهرود و آب دریای خزر به سمنان درحال انجام است و در آینده ای نزدیک مهم ترین دستاورد این نشست ها به مردم اطلاع رسانی می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان اضافه کرد : رفع کمبود آب در این استان را می توان با مدیریت و فرهنگ سازی مصرف برطرف کرد و واحدهای صنعتی و تولیدی آب بر باید به امر صرفه جویی توجه ویژه ای داشته باشند.

به گزارش ایرنا، میانگین سرانه مصرف آب در کشور حدود ۲۰۰ لیتر در شبانه روز و در استان سمنان ۱۶۰ لیتر است، در استان سمنان حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود.

استان سمنان بیش از ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

درباره بخش تحریریه ویکی سمنان