قطعی آب و برق به صنعت سمنان خسارت می زند

سمنان – ایرنا – رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان گفت : قطعی مکرر آب و برق به صنعت و بخش تولید این استان در کوتاه مدت خسارت های جبران ناپذیری وارد می کند.
علی اصغر جمعه ای روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: باید جلو قطعی برق در واحدهای صنعتی و تولیدی استان گرفته شود چرا که این امر به کاهش تولید منجر می شود.
وی اظهارداشت: کم آبی و تامین نشدن انرژی در واحدهای صنعتی در بعضی از مواقع به کیفیت کالاهای تولیدی هم آسیب می زند و مسوولان امر باید نسبت به سو مدیریت ها در این زمینه برخورد کنند.
جمعه ای ادامه داد: براساس گزارش های شرکت آب منطقه ای سمنان، کمبود آب در تمامی شهرستان های استان وجود دارد و این امر مانع رشد اقتصادی در بخش های مختلف استان می شود.
رییس اتاق بازرگانی سمنان با اشاره به مصرف زیاد آب استان در بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی می توان با اصلاح الگو کشت و نصب سامانه های نوین آبیاری در هدر رفت آب اقدام کرد.
وی ادامه داد : بیش از ۸۰ درصد آب های تولیدی، سطحی و زیر زمینی استان در بخش کشاورزی مصرف می شود که لازم است با تجهیز اراضی کشاورزی به سامانه های نوین آبیاری برای جلوگیری از هدر رفت آب در این بخش اقدام کرد.
جمعه ای تصریح کرد : در نواحی و شهرک های صنعتی سمنان هم کمبود آب محسوس است اما باید با راه اندازی واحدهای صنعتی کم آب بر علاوه بر رشد اقتصادی برای کاهش آمار بیکاری تلاش کرد.
رییس اتاق بازرگانی سمنان اضافه کرد: برای عملیاتی کردن تفاهم‌ نامه های اقتصادی در سمنان باید به زیرساخت ها توجه کرد چرا که با این رویکرود می توان برای افزایش اشتغال در استان گام برداشت.
جمعه ای با بیان این که متوسط رشد اقتصادی در سمنان براساس آمارهای موجود نسبت به چهار سال گذشته افزایش یافته داشتت، گفت: این روند نباید با قطعی مداوم آب و برق در برخی واحدهای صنعتی و تولیدی متوقف شود.
به گزارش ایرنا، سرانه مصرف آب در کشور حدود ۲۰۰ لیتر در شبانه روز و در سمنان ۱۶۰ لیتر است در حالی که در استان حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود.
سهم مصرف تعرفه های مختلف برق در استان سمنان شامل مشترکان خانگی با ۲۲/۱۹ درصد، مشترکان عمومی ۶/۷ درصد، بخش کشاورزی ۳/۲۸ درصد، صنعتی ۵۸/۳۸ درصد، تجاری ۱۹/۴ درصد و روشنایی معابر ۱/۲ درصد است.
در استان سمنان ۲ هزار و ۱۰ واحد صنعتی و تولیدی فعالیت دارد.
استان سمنان هشت شهرستان و بیش از ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

منبع : ایرنا