۴۰ درصد مشترکان آب روستایی سمنان پرمصرف هستند

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان سمنان گفت: ۴۰ درصد از مشترکان روستایی استان سمنان دو برابر الگو، آب مصرف می‌کنند که این امر نیازمند فرهنگ‌سازی دارد.
منصور کشاورزیان در حاشیه بازدید از دفتر خبرگزاری تسنیم استان سمنان و در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات تأمین آب روستای استان سمنان با محدودیت دسترسی مکانی به علت بعد مسافت به منابع آبی و کمبود این منابع مواجه است اظهار داشت: آب برخلاف انرژی‌های برق و گاز قابلیت انتقال سراسری ندارد و با محدودیت فنی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همراه است.

وی با اشاره به اینکه از هر ۱۰۰ واحد آبی که در مناطق روستایی به فروش می‌رسد، تنها ۵۵ درصد آب مصرفی قابل‌اندازه‌گیری است خاطرنشان کرد: ۴۵ درصد به دلایل مختلفی چون انشعابات غیرمجاز، هدر رفت آب و خرابی کنتور قابل‌اندازه‌گیری نیست.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان سمنان گفت:۲۰ درصد از مشترکان آب روستایی فاقد کنتور یا دارای کنتورهایی با نقص فنی هستند.

کاهش ۹ درصدی هدر رفت آب در مناطق روستایی

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان سمنان با اشاره به اینکه در سال ۹۲، هدر رفت آب خطوط انتقالی آب روستایی ۵۴ درصد بود تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های منسجم پرت آب به ۴۵ درصد رسید و کاهش سالانه ۲ درصد پرت آب هدف‌گذاری شده است.

کشاورزیان با اشاره به مجموع طول شبکه توزیع آب روستایی و نیز طول خطوط انتقال آب از منابع ابی به روستاها خاطرنشان کرد: برای بهره‌مندی روستائیان استان سمنان به اب شرب سالم هم اکنون بیش از ۱۲ هزار کیلومتر شبکه توزیع آب روستایی و ۷۷۰ کیلومتر خطوط انتقالی آب از منابع آبی تا نقطه مصرف مشترکان در روستاها موجود است.

وی افزود: یکی از مشکلات آب و فاضلاب روستایی اختلاف نرخ ۶۰ درصدی بین خطوط انتقال و شبکه توزیع است که هزینه نگه‌داری را تا حد زیادی افزایش داده است.

آب به‌عنوان یک استراتژیک برای مردم هر منطقه

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان سمنان با اشاره به اینکه در برخی موارد مردم با انتقال حوزه آبی از محل روستایی به روستای دیگر ممانعت می‌کنند افزود: آب به‌عنوان یک استراتژیک امنیتی برای مردم هر منطقه است.

وی با اشاره به طرح جداسازی آب شرب از آب غیر آشامیدنی (بهداشت) در چهار روستای استان سمنان افزود: به‌صورت نمونه در روستای رضاآباد با اجرای شبکه‌گذاری ایستگاه برداشت آب شرب در هر محله آب شرب تأمین می‌شود و آب بهداشتی (غیر شرب) برای مصارف خانگی تا محل مصرف هر مشترک انتقال داده‌شده است.

کشاورزیان خاطرنشان کرد: در اقدامی دیگر با نصب دستگاه تصفیه آب مناطق روستایی پل ابرشم، رضاآباد، با دستگاه تصفیه به‌صورت رایگان در اختیار روستاییان قرار می‌گیرد.