چگونگی ورزش کودکان در منزل برای مقابله با کرونا

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی ، نیاز کودکان به تحرک و جنبش است و با توجه به اینکه شیوع ویروس کرونا فراتر از حد انتظار بوده برای حفاظت از سلامتی آنها و سایر اعضای خانواده باید در خانه بمانند متعاقباً باید ورزشهایی برای کودکان درون خانه در نظر گرفت که بتواند موجب انبساط خاطرشان شود و این موضوع مستلزم توجه به نحوه بازی کودکان در خانه است.

فعالیت بدنی شامل بازی‌هایی از قبیل منچ یا چیدن پازل نیست برای همین باید بازی‌هایی انتخاب شود که انرژی کودک با تحرک کافی و مفید صرف شود. بازی کردن با کودکان باعث ایجاد رابطه مناسب میان والدین و فرزند می‌شود و در شرایطی که کودک از بازی خود که در واقع نوعی ورزش کردن است، لذت می‌برد پدر و مادر نیز فعالیت مستمری دارند و با تحرکی که به خرج می‌دهند دچار افزایش وزن نمی‌شوند.

کودکان پیش از ورود به دبستان روزانه به ۲ ساعت حرکت فعال نیاز دارند. اگر آنها غیرفعال و بی‌تحرک باشند نمی‌توانند رشد کافی داشته باشند. بنابراین باید با جدیت درگیر بازی و ورزش با کودک شد دویدن پریدن و جست و خیز کردن برای کودکان ضروری است چرا که با انجام چنین حرکاتی از عضلات بزرگ در پاها و تنه برای استحکام استخوانها که به تناسب اندام کمک می‌کند و موجب سلامتی قلب و عروق می‌شود کمک شایانی خواهد کرد.

ورزش کردن با کودکان باعث می‌شود تا آنها دارای مهارت‌های حرکتی بنیادی شوند که این موضوع باعث می‌شود اعتماد به نفس آنها افزایش یابد و بتوانند با آرامش بیشتری در خانه بمانند برخی مهارت‌های حرکات مانند پرتاب کردن توپ‌های پلاستیکی به داخل سطل ضربه زدن به توپ به شکل صحیح انجام حرکت‌های ساده و سبک نرمشی و کششی و… باعث خواهد شد تا رشد اجتماعی کودکان شکل بگیرد و آنها در یادگیری بسیاری مسائل حمایت والدین خود را حس کنند.

ورزش در خانه علاوه بر آنکه باعث سلامتی تمامی اعضای خانواده می‌شود خلاقیت و آگاهی کودک را افزایش می‌دهد و او را برای رسیدن به خودباوری در شرایط مساعدی قرار می‌دهد جای هیچ تردیدی نیست که ورزش باعث ترشح هورمون شادی در اعضا خانواده می‌شود و این موضوع باعث کاهش اضطراب و استرس و افزایش قوای جسمانی بدن جهت بالا بردن توان سیستم ایمنی بدن برای مقابله با ویروس کرونا می‌شود.

فعالیت بدنی و بازی خانگی؛ عامل کاهش بیماری‌های عفونی در کودکان
والدین می‌توانند با انجام بازی‌های خانگی و همراهی با فرزندانشان، آن‌ها را به انجام فعالیت‌های بدنی متنوع و روزانه تشویق کرده و با ایجاد نشاط در خانه، تقویت قوای جسمی، ارتقای قابلیت‌های ذهنی و حرکتی و بهبود شرایط فیزیولوژیکی بدن، خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی از جمله کرونا در کودکان را کاهش دهند.

بازی؛ بهترین شکل فعالیت طبیعی برای کودکان
رفیعی، رییس کمیته ملی توسعه فعالیت بدنی کودکان با تاکید بر اینکه بازی، بهترین شکل فعالیت طبیعی برای هر کودک است، خاطرنشان کرد: در واقع بازی کردن، در زندگی کودک از اهمیت زیادی برخوردار است و در جریان بازی، نیرو‌های روحی و جسمی کودک یعنی دقت، حافظه، تخیل، نظم و ترتیب، چالاکی، مهارت و… رشد می‌یابند و علاوه بر این‌ها بازی برای کودک محرک و انگیزه‌ای در جهت کسب تجارب اجتماعی است.

بازی وسیله طبیعی کودک برای بیان «خود» است. کودک با بازی کردن، موقعیتی را به دست می‌آورد تا احساسات و مشکلات خود را عرضه کند و به عبارت دیگر ابراز وجود کند، بنابراین بازی به کودکان کمک می‌کند تا مفهوم جمع و ارتباط مثبت و موثر با دیگران را بیاموزند و در واقع مشارکت اجتماعی را تمرین کنند.

مضر بودن تمرین با شدت بالا برای سیستم ایمنی بدن
وی ادامه داد: ازسوی دیگر به همین میزان داشتن تمرین با شدت بالا نیز برای سیستم ایمنی بدن می‌تواند مضر باشد، بنابراین توصیه می‌شود با گنجاندن فعالیت‌ها و بازی‌هایی با شدت متوسط و به دور از نشستن‌های طولانی هم زمینه مناسب تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان را فراهم کنید و هم از سایر فواید بازی مانند تقویت حافظه و یادگیری، افزایش اعتماد به نفس، کاهش اضطراب و افسردگی، تنظیم و تعدیل میزان استرس و حتی تغییرات شخصیتی (پیدایش دید مثبت تری نسبت به زندگی و امید با آینده) در کنار توسعه قابلیت‌های بدنی و افزایش ذخایر حرکتی کودکان بهره‌مند شوید.

رفیعی تاکید کرد: در نهایت اینکه اگر این بازی و فعالیت بدنی با همراهی دیگران به ویژه والدین باشد منجر به تقویت مهارت‌های ارتباطی کودکان شده و آن‌ها می‌توانند در کنار ورزش و بازی با دیگران صمیمی شوند و بیاموزند در مواقع بحرانی می‌توانند از حمایت اجتماعی آن‌ها استفاده کنند و یا اینکه به دوستان، خانواده و نزدیکان کمک کنند و این نکته کلیدی در آموزش حمایت‌های بین فردی است.