کاهش ۳۰ درصدی آب شرب در سمنان

نماینده مردم دامغان در مجلس گفت: حداقل باید ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب به استان سمنان ارسال شود در غیر این صورت خشکسالی‌ها باعث می‌شود روز به روز مردم به تهران یا استان‌های مجاور مهاجرت کنند که این مساله، وضعیت خطرناکی را بوجود می‌آورد.

ابوالفضل حسن بیگی نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با بیان اینکه خوشبختانه بارندگی‌های بهار سال جاری برخی نگرانی‌های مردم را برطرف کرده، اظهار داشت: در سال‌های گذشته خشکسالی‌های سنگینی بوده اما بارندگی‌های امسال باعث خوشحالی کشاورزان و تا حدی منجر به رفع نگرانی‌ها شد.

وی افزود: در مجموع طی ۱۶ سال گذشته آب‌های زیرزمینی در سطح استان به شدت کاهش پیدا کرده، آب چشمه‌ها در برخی مناطق ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده و بطور میانگین آب چشمه‌های استان ۵۰ درصد کاهش داشته است.

حسن‌بیگی گفت: در مناطقی که قنات داریم با کمبود شدید مواجه شده‌ایم، بنابراین بارندگی امسال به ذخایر بارندگی کمک نکرده است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه بارندگی‌ها تاثیری در ذخایر آب‌های زیرزمینی نداشته است، گفت: مثلا در سد دامغان که در سال‌های پرآبی گذشته تا ۵ میلیون متر مکعب ورودی آب داشتیم امسال جمع ورودی به سد کمتر از ۲۰۰ هزار متر مکعب است و این شرایط نگرانی‌هایی برای تابستان بوجود می‌آورد.

وی با بیان اینکه دولت باید از خارج از استان یعنی از دریای خزر و مکران به فکر تامین آب باشد، خاطرنشان کرد: حداقل باید ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب به این استان ارسال شود در غیر این صورت خشکسالی‌ها باعث می‌شود روز به روز مردم به تهران یا استان‌های مجاور مهاجرت کنند که وضعیت خطرناکی را بوجود می‌آورد.

حسن بیگی یادآور شد: شرایط در استان آنقدر سخت است که دیگر برای صنایع نمی‌توانیم آبی اختصاص دهیم.

وی با بیان اینکه اکنون با ۳۰ درصد کاهش آب شرب در سطح استان سمنان مواجهیم، گفت: در برخی مناطق مجبور شدیم که حفر چاه داشته باشیم که باعث شده کیفیت آب پایین بیاید و غیر از دامغان و سمنان بقیه شهرها به لحاظ کیفیت آب وضعیت خوبی ندارند.